Kuskus, restované žampiony a papriková omáčka

Kuskus, restované žampiony a papriková omáčka. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 28.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Kuskus, restované žampiony a papriková omáčka

Suroviny

1/2 baleníkuskusu
podle chutisůl, pepř, čili
podle chutibylinky ( oregáno, tymián,petrželka atd. )
2 ksjarní cibulka
asi 300 g i vícežampiony
2-3 stroužkyčesnek
dle potřebyolej na restování
1cibuli
1 velkáčervená paprika
dle potřebymletá uzená paprika
1smetana

Postup přípravy

  1. Kuskus zalijeme horkou vodou , tak aby byl potopený a necháme přikryté nabobtnat. Pak osolíme, opepříme, přidáme čili a čerstvé bylinky podle chuti (tymián, petrželku , oregáno) .
  2. Na jarní cibulce orestujeme rozpůlené malé žampiony , osolíme, opepříme. Na trošce oleje orestujeme cibuli a česnek , přidáme nakrájenou červenou papriku, trošku podlijeme a podusíme. Přidáme mletou uzenou papriku a vše rozmixujeme, propasírujeme a ( to co nám zůstane v cedníku vmícháme do kuskusu) přidáme smetanu podle potřeby.
  3. Prohřejeme , dochutíme solí a pepřem. Podávame. Dobrou chuť!