Květák ,,smažený,, v troubě

Bez smažení v oleji připravený květák. Na talíři podáváme s vařenými bramborami. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 26.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Květák ,,smažený,, v troubě

Suroviny

Potřebujeme:
1 ksvětší květák
3 ksvejce
100 mlmléka
100 ghladká mouka
1 lžícevegeta
cca 250 gstrouhanky
sůl

Postup přípravy

  1. Květák si rozebereme na menší, velikostí podobné růžičky a dáme vařit do mírně osolené vody na 4-5 min.
  2. Květák hned scedíme /aby se dále nevařil/ a necháme okapat a vychladnout.
  3. Mezi tím si zapneme troubu na 180 - 200 stupňů. Ve větší misce si smícháme celé vajíčka, mléko, vegetu a mouku na hladké těstíčko.
  4. Do druhé větší mísy si dáme celou strouhanku. Celé množství květáku vysypeme do těstíčka a opatrně promícháme tak, aby byl květák obalen. Děravou naběračkou květák z těstíčka vybíráme a házíme do strouhanky.
  5. Za každým jak ho tam hodíme mísu protřeseme, až nakonec budeme třást s celým množstvím květáku dokud se nám pěkně neobalí. Po kouskech ho vybíráme a klademee na plech vyložený mastným papírem a pokapaný olejem.
  6. Květák si pokapeme olejem i na povrchu a dáme zapékat do vyhřáté trouby tak cca 15 min. z každé strany. Teplota trouby a délka pečení musí být vámi odzkoušena, jelikož každá trouba je jiná.
  7. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou, popřípadě jogurtovým dipem, nebo omáčkou tzatziki. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou