Květák v křupavém těstíčku

Květák v křupavém těstíčku. Podáváme s vařeným bramborem. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 23.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Květák v křupavém těstíčku

Suroviny

Na těstíčko:
2 ksvejce
80 ghladké mouky
50 gškrobové moučky
100 mlmléka
30 gparmazánu
špetkamuškátového květu
špetkasoli
Další suroviny:
1 kskvěták
dle potřebyolej na smažení

Postup přípravy

  1. Květák uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 15 minut - čas upravíme podle toho, jak velké jsme natrhali růžičky květáku).
  2. Všechny suroviny na těstíčko smícháme dohromady. Uvařený květák v něm obalujeme a smažíme ve větší vrstvě oleje. Podáváme s vařeným bramborem.