Květák v sýrovo-pivním těstíčku

Velmi oblíbená varianta smaženého květáku. Je mnohem rychlejší, než trojobal - mouka, vejce, strouhanka a také velmi chutný. Mňam!

Přidal:admin, 25.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Květák v sýrovo-pivním těstíčku

Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCE:
1 kskvěták
1/2 kscitron - citronová šťáva
100 gstrouhaný eidam
1 stroužekčesnek
1 lžičkahořčice
100 mlpivo
2 ksvejce
1/2 lžičkykari koření
2 lžičkykoření na americké brambory
100 gpolohrubá mouka
1 lžícemáslo
sůl
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Očištěný a nakrájený květák dáme vařit do osolené vody. Uvařený vyjmeme a necháme dobře okapat. Pokapeme ho citronovou šťávou. Mezitím si připravíme těstíčko.
  2. Těstíčko: V misce smícháme mouku, najemno nastrouhaný sýr (na struhadle na mrkev), kari koření, koření na americké brambory, prolisovaný česnek, sůl, přimícháme žloutky, rozpuštěné máslo, pivo a nakonec tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Růžičky květáku postupně namáčíme v těstíčku a v horkém tuku smažíme dozlatova. 

* Tip: Květák podáváme politý tatarskou omáčkou. Takovýmto způsobem se dá obalovat nejen květák, ale i brokolice, žampiony nebo tofu nakrájené na plátky.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Diabambulka