Květákový koláč

Listové těsto, květák, zakysaná smetana, hořčice - ani byste neřekli, že z těchto surovin lze připravit fantastický slaný dort. Dá se jíst jak teplý, ale i studený.

Přidal:eva75, 15.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Květákový koláč

Suroviny

1 kslistové těsto
1 ksstředně velký květák
3 ksvejce
250 mlzakysaná smetana
1 PLhořčice
dle chutitymián, petrželka
špetkamuškátového květu
dle chutistrouhaný sýr

Postup přípravy

  1. Koláčovou formu vyložíme listovým těstem, na které dáme na růžičky rozebraný a předem uvařený květák. Posypeme nasypanými bylinkami - já neměla čerstvé tak jsem dala sušené.
  2. Kysanou smetanu rozšlehámne s vejci, osolíme opepříme, přidáme špetku muškátového květu a lžíci nějaké lepší hořčice. Směs nalijeme na květák a kdo chce může posypat strouhaným sýrem.
  3. Pak už jen vložíme do předem vyhřáté trouby a při teplotě 180 stupňů pečeme asi 45 minut.
  4. Dá se jíst jak teplý, ale i studený.