Kvetoucí zapékaná zelenina

Kvetoucí zelenina přelitá smetanovou nádivkou se sýrem. Na vrchu opečený česnek. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 24.9.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Kvetoucí zapékaná zelenina

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kscuketa
1 ksvelká mrkev
2 ksrajče
3 ksvejce
100 gzakysaná smetana
50 gtvrdý sýr
3 stroužkyčesnek
sůl, pepř
olej nebo máslo

Postup přípravy

  1. Cuketu a mrkev nakrájíme na tenké proužky škrabkou na brambory. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Každý pásek cukety a mrkve srolujeme a poklademe je střídavě do zapékací misky, kterou jsme vymastili olejem nebo máslem. Po krajích poklademe rajčata.
  3. V misce smícháme vajíčka, smetanu a nastrouhaný tvrdý sýr. Touto směsí zalijeme povrch "kvetoucí" cukety a mrkve.
  4. Česnek nakrájíme na drobno a posypeme vrch. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu.

Zdroj: Vk