Kynutá kakaová bábovka - FOTOPOSTUP

Velmi dlouho jsem hledala mou starou bábovkovou formu, která má nádherný vzor a konečně jsem ji našla. Hned jsem musela vyzkoušet bábovku a našla jsem na internetu kynutú. Je výborná. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 13.9.2016
Kategorie: Moučníky
Kynutá kakaová bábovka - FOTOPOSTUP

Suroviny

Těsto:
450 gpolohrubé mouky
5 PLmoučkového cukru
2 ksžloutky
250 mlmléka
1 bal.vanilka
1 a 1/2 bal.sušené droždí
špetkasoli
125 mloleje
Náplň:
7 PLkakao
7 PLmoučkový cukr
80 grozpuštěné máslo

Postup přípravy

  1. Sypké suroviny na těsto zamícháme v misce, přidáme olej, žloutky, teplé mléko a zpracujeme kuličku, kterou zakryjeme utěrkou a necháme kynout. Už jsem bábovku dělala i bez oleje a vyšla mi také pěkně, takže pokud nechcete, olej přidávat nemusíte.
  2. Vykynuté těsto rozválíme a posypeme připravenou nádivkou - pouze smícháme kakao a moučkový cukr. Posypané těsto polijeme rozpuštěným máslem.
  3. Takto připravené těsto srolujeme do rolády.
  4. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a vložíme roládu. Necháme ve formě ještě kynout cca 15 minut a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 40 minut.
  6. Upečenou vyklopíme a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.