Kynuté bryndzové koláčky

Jsem spokojená s výsledkem. Vynikající brynzové koláčky. Zvolila jsem i jiné náplně - nivu a slaninu. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 3.3.2016
Kategorie: Chuťovky
Kynuté bryndzové koláčky

Suroviny

Těsto:
350 ghladké mouky
150 gpolohrubé mouky
50 gdroždí
1/2 lžičkysoli
1 lžícecukru
2 ksvejce
100 mloleje
250 mlmléka
1 ksvejce na potření
Náplň:
250 gbryndzy
1 ksvejce
mletá červená paprika

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme kvásek: do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a lžíci mouky a necháme čtvrt hodiny odpočinout. Pak kvásek smícháme s ostatními surovinami, vymícháme hladké těsto, poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.
  2. Po vykynutí těsto rozválíme na výšku asi 0,5 cm a vykrajujeme kolečka.
  3. Přendáme je na plech. V prostředku uděláme důlek a naplníme ho bryndzovou náplní. Tu připravíme smícháním všech surovin.
  4. Zvolila jsem i jiné náplně - nivu a slaninu.
  5. Upečeme dozlatova při 200 C.