Kynuté buchty

Není nic lepšího než nabídnout návštěve domácí kynuté buchty. Nádivka libovolná - tvaroh, povidla, nutella, marmeláda, mák, ořechy, ...

Přidal:admin, 1.5.2015
Kategorie: Moučníky
Kynuté buchty

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 ghladké mouky
1 bal.vanilkového cukru
20 gdroždí
1 ksvejce
50 gmásla
150 mlmléka
100 gcukru krupice
50 gmásla na potření
moučkový cukru na posypání
sůl

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka přidáme trochu cukru a droždí. Připravíme si kvásek.
  2. Obě másla necháme zvlášť rozpustit. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme do ní sůl, vanilkový cukr, zbytek krupicového cukru, vejce, teplé mléko, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Všechno vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi 40 minut vykynout na teplém místě.
  3. Vykynuté těsto vyválíme a vykrájíme kolečka, která naplníme tvarohovou, makovou a povidlovou náplní.
  4. Zabalíme, skládáme na vymaštěný plech, potřeme rozpuštěným máslem a na plechu buchty necháme asi 15 minut vykynout.
  5. Troubu předehřejeme na 150 °C a buchty v ní pečeme 20 - 30 minut. Před podáváním posypeme buchty moučkovým cukrem. (z dávky bylo 18 větších buchet)