Kynuté buchty s tvarohem

Buchty můžete připravit nasladko nebo i naslano. Tentokrát jsem je dělala sladko, s tvarohem a rozinkami. Nezapomeňte je před podáváním posypat moučkovým cukrem, bez cukru to není ono. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 16.9.2016
Kategorie: Moučníky
Kynuté buchty s tvarohem

Suroviny

Těsto:
1/2 kghladké mouky
špetkasoli
6 lžiccukru
půl kostkydroždí
10 dkgrozpuštěné hery
dle potřebyvlažné mléko na zadělání
2 ksvejce
Náplň:
1 bal.tvaroh
4 lžícecukru
1 ksžloutek
dle chutihrozinky

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, cukr, sůl, droždí, rozpuštěnou heru, vejce, zalijeme trochou mléka a zpracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Utřeme tvaroh, cukr, žloutek a hrozinky.
  3. Těsto vyválíme na pomoučněném válu a nakrájíme na čtverce.
  4. Doprostřed dáme tvarohovou náplň a okraje stiskneme k sobě. Pekáček vymažeme olejem a každou buchtu potřeme ze všech stran, skládáme je hezky k sobě.
  5. Pečeme na 150 °C dozlatova.