NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Kynuté buchty s tvarohovou náplní
Kynuté buchty s tvarohovou náplní
Recept Kynuté buchty s tvarohovou náplní
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   21.4.2017

Kynuté buchty s tvarohovou náplní

Jako hlavní jídlo, jako dezert, snídaně, večeře .... no toto jídlo je vhodné na jakýkoliv čas :) Naplnit můžete čímkoliv, my máme nejraději tvarohovou náplň a ještě i povidla. Někdo plní nutellou nebo jiným oříškovým krémem, případně ještě mákem nebo mletými oříšky. Já jsem zkoušela, ale zůstávám věrná staré dobré klasice, obyčejným tvarohovým buchtám. Jsou měkké a nadýchané jako pírko. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na buchty:

200 g
hladké mouky
300 g
polohrubé mouky
280 ml
mléka
2 lžíce
rumu
20 g
droždí
2 ks
žloutky
40 g
moučkového cukru + 1 lžička krupicového cukru
40 g
másla
40 g
sádla
1 lžička
soli
2 lžičky
citronové kůry

Na tvarohovou náplň:

300 g
hustého tučného tvarohu
šťávu a kůru z půlky citronu
vanilkovou dřeň nebo Bourbon vanilka Madagaskar
2 žloutky
rum a mléko k doředění na požadovanou hustotu
moučkový cukr dle chuti (cca 4 lžíce)

Na potření:

50 g
másla
2 lžíce
oleje
2 lžíce
rumu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku krupicového cukru a rozmícháme na řídkou kašičku. Přidáme lžíce vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek (cca 15 minut)
  2. Do zadělávací mísy prosijeme mouky s cukrem, nalejeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutky, přidáme citronovou kůru, sůl a vzešlý kvásek.
  3. Vymícháme pružné nelepivé těsto, přikryjeme a necháme hodinu kynout. Během kynutí můžeme ještě jednou propracovat. Kdo má pekárnu, může těsto zvyklým způsobem zpracovat a nechat vykynout v pečce.
  4. Vykunuté vyklopíme na vál nebo pracovní desku (je-li potřeba, zlehka podsypeme hladkou moukou) a ještě jednou důkladně propracujeme. Lžící omoučenou v hladké mouce vykrajujeme jednotlivé kusy (celkem cca 20), roztáhneme do stran a doprostřed klademe lžičkou kopečky tvarohové náplně. Spojíme protilehlé strany a uděláme z jejich konců uzlíček. Důkladně uzavřeme a v dlaních dokulatíme.
  5. Pekáček vymažeme máslem a klademe hezky těsně vedle sebe buchty, které taky pomažeme máslem. V pekáčku ještě cca 15 minut necháme kynout. Pak pečeme v troubě na 170 st. cca 30 minut. Hned po vytažení s trouby pomašlujeme horké buchty rumovým máslem a bohatě pocukrujeme.
  6. Na mřížce necháme vychládnout.
  7. Náplň:
    Všechny ingredience vymícháme do hladkého krému. Dosladíme dle chuti a přidáme 2 lžíce rumu. Mléka tolik, aby náplň nebyla řídká.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Saruman    ·   19.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Moc děkuji za recept hezky jse povedli buchty a jsou moct dobré i když jsem dával povidla.

NejLucka NejLucka    ·   1.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář