Kynuté domáce rohlíky bez kynutí

Velmi rychlé, jemné a hlavně bez čekání na vykynutí! Nasladko, naslano, bez nádivky - jsou prostě fantastické.

Přidal:admin, 25.2.2016
Kategorie: Pečivo
Kynuté domáce rohlíky bez kynutí

Suroviny

Těsto:
400 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
180 gzakysaná smetana
1/2 lžícemáslo nebo olivový olej
1 lžičkasůl
100 mlteplé mléko
1/2 bal.sušené droždí
1 lžičkakr. cukr
Náplň:
sýr, šunka, nutella, marmeláda, ....
mléko + vajíčko na potření
sezamová semínka na posypání

Postup přípravy

  1. 350 g mouky prosejeme přes jemné síto spolu s práškem do pečiva, přidáme sůl, máslo nebo olej a zakysanou smetanu. Mléko ohřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek, který přidáme k základní hmotě.
  2. Zpracujeme hladké těsto a pokud je nutné přidáváme zbylou mouku (50 g) - podle potřeby.
  3. Těsto rozdělíme na 12 kuliček. Každou kuličku rozválíme na tenký plátek, na kraj uložíme nádivku podle chuti - sýr, šunku, marmeládu, povidla, ... a srolujeme do tvaru rohlíku.
  4. Ukládáme na papírem vyložený plech na pečení, potřeme rozmíchaným vajíčkem, do kterého jsme přidali trochu mléka a posypeme semínky.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů a po upečení je necháme vychladnout na mřížce.

Zdroj: Coolinarika