Kynuté koláče naslano

Kynuté koláčky s drobenkou, tvarohovou nebo povidlovou náplní určitě znáte, ale co tak je připravit naslano? Vyzkoušejte, jsou super.

Přidal:admin, 3.2.2016
Kategorie: Moučníky
Kynuté koláče naslano

Suroviny

600 ghladká mouka
1 kostkadroždí
1 lžičkakr. cukr
2 lžičkysůl
2 ksvejce
100 mlmléka
70 mlolej
200 gzakysaná smetana
2 lžícelněná semínka
4 lžícesezamová semínka
1 ksklobása
vejce na potření

Postup přípravy

  1. Jako první si připravíme kvásek. V mléce rozpustíme lžičku cukru a droždí. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Mouku v misce zmiešme se solí, vajíčky, olejem a zakysanou smetanou, přidáme semínka a nakonec i kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat na teplém místě půl hodinu zakryté utěrkou.
  3. Z vykynutého těsta vyválíme hrubší plát, ze kterého pomocí poháru vykrájíme kolečka, do středu uděláme druhou stranou poháru (dnem) otisk a položíme kolečko klobásy.
  4. Kraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a položíme na papírem vyložený plech. Dáme péct do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika