NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynuté koláčky s tvarohem a rybízem
Kynuté koláčky s tvarohem a rybízem
Recept Kynuté koláčky s tvarohem a rybízem
Lacusin Lacusin    ·   17.2.2016

Kynuté koláčky s tvarohem a rybízem

Mé oblíbené. K snídani, na svačinu, na večeři, po dobrém obědě, kdykoliv a kdekoliv.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 ml
mléka
špetka
soli
2 ks
žloutky
100 g
hery
500 g
hl. mouky
100 g
cukru
1/2 kostky
droždí
1 lžíce
rumu

Tvarohová náplň:

250 g
tvarohu
1/2 bal.
vanilkového pudinku
cukr dle chuti
případně mléko na zředění

Drobenka:

100 g
krupicového cukru
100 g
hrubé mouky
100 g
másla

Suroviny na dokončení:

rybíz nebo jiné ovoce
vajíčko na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si uděláme kvásek: do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobené droždí, rum a lžíci mouky. Necháme čtvrt hodiny odpočinout.
  2. Do mouky vmícháme sůl, kvásek, povolenou heru a žloutky a zpracujeme v hladké těsto.
  3. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1,5 hodiny vykynout.
  4. Náplň připravíme smícháním všech surovin. Hustotu upravíme mlékem tak, aby šel tvaroh vymáčknout ze sáčku se zdobicí špičkou.
  5. Vykynuté těsto vyválíme na 0,5 cm placku, vykrájíme skleničkou kolečka, které uprostřed trochu zploštíme. Na každé kolečko stříkneme kolečko tvarohu a doprostřed dáme rybíz.
  6. Drobenku vytvoříme promnutím všech surovin mezi prsty. Koláčky posypeme drobenkou, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář