Kynuté nutelové a povidlové rohlíčky bez čekání na vykynutí

Kynuté nutelové a povidlové rohlíčky bez čekání na vykynutí. Autor: Monička

Přidal:monicka07, 4.4.2016
Kategorie: Moučníky
Kynuté nutelové a povidlové rohlíčky bez čekání na vykynutí

Suroviny

Na těsto:
600 ghladká mouka
1 kostkadroždí
1 lžícemoučkový cukr
1 lžičkasůl
1/2 bal.prášek do pečiva
1,5 dclolej
3 dclmléko
Dále budeme potřebovat:
nutella, povidla na plnění
1 vejce na potření
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Do misky si nasypeme hladkou mouku, uděláme si důlek, vylijeme vlažné mléko, přidáme droždí, moučkový cukr, sůl, prášek do pečiva, olej a všechno spolu spracujeme.
  2. Pokud je třeba přidáme buď mouku (pokud je řídké), případně mléko (pokud se nám zdá husté).
  3. Vypracujeme vláčné a hladké těsto. Vyválíme si těsto, vykrojíme čtverce a plníme buď nutellou, nebo povidly.
  4. Svineme do tvaru rohlíčku a dáme péct na vymazaný plech. Potřeme vajíčkem a pečeme na 180 C cca 20 minut.
  5. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.