Kynuté rohlíky s cibulkou a slaninou

Velmi chutné malé rohlíky s máslovou příchutí, obtočené v slanině. Příprava je trošku delší, protože se připravují z kynutého těsta, ale jsou opravdu skvělé.

Přidal:admin, 24.1.2015
Kategorie: Moučníky
Kynuté rohlíky s cibulkou a slaninou

Suroviny

Budeme potřebovat?
900 gpolohrubá mouka
2 lžičkysůl
200 mlslunečnicový olej
500 mlteplé mléko
2 lžícekr. cukr
50 gdroždí
50 gtvrdý sýr
1 kscibule
150 - 200 gslanina
1 ksvejce na potření
máslo na potření

Postup přípravy

  1. Do sklenice si nalijeme trochu mléka, přidáme kr. cukr, droždí a připravíme si kvásek.
  2. Do misky si nastrouháme tvrdí sýr, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a mouku. Smícháme a přidáváme olej, sůl, teplé mléko a nakonec i připravený kvásek. Důkladně zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
  3. Když máme těsto vykynuté, na pracovní desce si ho vyválíme na kruh, nakrájíme trojúhelníky (cca 24 ks) a potřeme měkkým máslem. Trojúhelníky srolujeme od širší části k užší.
  4. Připravíme si plátky slaniny a obtočíme je kolem croissantu. Ukládáme na plech, který jsme si vyložili papírem a necháme je na teplém místě ještě podkynout cca 15 minut. Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů pěkně do zlata. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty