Kynuté šneky s pudinkem a rebarborou

Používáte při vaření nebo pečení rebarboru? Pokud ne, určitě vyzkoušejte, dodá luxusní chuť!

Přidal:admin, 17.5.2016
Kategorie: Chuťovky, Pečivo
Kynuté šneky s pudinkem a rebarborou

Suroviny

Těsto:
450 gpolohrubá mouka
1 ksvejce
4 lžícekr. cukr
1 lžícevanilkový cukr
25 gčerstvé droždí
3/4 šálkumléko
40 gmáslo
špetkasůl
Pudink:
2 bal.vanilkový pudink
3 hrnkymléko
1/2 hrnkukr. cukr
2 lžícemáslo
Dále budeme potřebovat:
4 ksstonek rebarbory
2 lžícecukr na posypání
1 ks vejce + 2 lžíce mléko

Postup přípravy

  1. Rebarboru nakrájíme na malé kousky, které zasypeme kr. cukrem v misce a necháme stát. Rebarbora pustí šťávu a pak ji osušíme.
  2. V troše teplého mléka rozpustíme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě zakryté utěrkou 40 - 60 minut.
  3. Klasickým způsobem uvaříme pudink (do mléka přidáme cukr, pudinkové prášky a máslo a vaříme na mírném ohni) a necháme pudink mírně vychladnout.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme ho teplým pudinkem a poklademe osušenou rebarboru. Srolujeme a ostrým nožem nakrájíme na kousky, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 25 minut. Před pečením povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka.

Zdroj: Z cukrem pudrem