Kynuté trojúhelníčky se špenátem a feta sýrem

Existuje mnoho druhů těchto rolád - sýrová, šunková, s kukuřicí, houbová, ... Už jste zkoušeli naplnit kynuté těsto špenátem a feta sýrem?

Přidal:admin, 24.6.2015
Kategorie: Moučníky
Kynuté trojúhelníčky se špenátem a feta sýrem

Suroviny

Těsto:
1 kghladká mouka
1 bal.sušené droždí
1 lžícekr. cukr
50 grozpuštěné máslo
1 lžíceolej
špetkasůl
voda
Nádivka:
1 kgšpenát
150 gfeta sýr
3 ksvejce
2 lžícezakysaná smetana
Dále budeme potřebovat:
žloutek na potření
sezam na posypání

Postup přípravy

  1. 50 ml vody ohřejeme, přidáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek (cca 10 minut na teplém místě).
  2. Ve větší misce smícháme mouku, špetku soli, olej, rozpuštěné máslo a kvásek. Postupně přiléváme vodu a hněteme. Vodu přiléváme postupně, abychom dostali hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
  3. Zatímco těsto kyne, připravíme si nádivku. Špenát omyjeme a necháme na utěrce vyschnout. Vajíčka vidličkou vyšleháme, přidáme zakysanou smetanu a feta sýr, který vidličkou rozdrtíme na malé kousky. Přidáme špenát a promícháme.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na velký obdélník, navrstvíme nádivku a srolujeme. Nakrájíme na trojúhelníky a ukládáme na papírem vyložený plech na pečení.
  5. Potřeme žloutkem, posypeme semínky a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 15 - 20 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika