NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynuté věnečky s třešňovou nádivkou
Kynuté věnečky s třešňovou nádivkou
Recept Kynuté věnečky s třešňovou nádivkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   6.7.2015

Kynuté věnečky s třešňovou nádivkou

Pokud vám ještě zbyly třešně, připravte si chutné kynuté věnečky. Místo třešní můžete použít i jiné ovoce, jaké máte doma.

Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
25 g
čerstvé droždí
3/4 šálku
mléko
2 lžíce
kr. cukr
2 ks
vejce
60 g
máslo
1/2 lžičky
sůl

Nádivka:

1,5 šálku
třešně
1/2 šálku
kr. cukr
1/2 lžíce
pomerančová kůra
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko ohřejeme, přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na ruce.
  2. Zpracované těsto zakryjeme fólií a odložíme do ledničky na 2 hodiny (těsto může být v chladničce i jeden celý den).
  3. Připravíme si nádivku. Třešně zbavíme pecek, vložíme je do mixéru, přidáme kr. cukr a pomerančovou kůru a rozmixujeme. Pokud nemáme doma mixér, třešně dáme do hrnce, přidáme cukr i kůru a vaříme, dokud se třešně nerozvaří.
  4. Těsto vyjmeme z lednice, na pracovní desce ho rozválíme na tenký obdélník, potřeme třešňovou nádivkou a kraje cesta přeložíme směrem do středu. Nakrájíme na proužky a každý pásek stočíme do věnečku.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 210 stupňů cca 12 - 15 minut. Upečené můžeme posypat moučkovým cukrem.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář