NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynutý koláč s ovocem a drobenkou
Kynutý koláč s ovocem a drobenkou
Recept Kynutý koláč s ovocem a drobenkou
Karambola Karambola    ·   29.6.2016

Kynutý koláč s ovocem a drobenkou

Tento koláč jsem pekla ještě když byly třešně, ale můžete použít i broskve, meruňky, rybíz nebo jiné ovoce.

Suroviny

Těsto:

125 ml
vlažného mléka
1 ks
vejce
50 g
másla
250 g
hladké mouky
50 g
cukru
12 g
droždí
1 lžička
rumu
špetka
soli

Ovoce:

250 g
třešne nebo jiné ovoce

Drobenka:

80 g
másla
80 g
krupicového cukru
80 g
hrubé mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu mouky. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Ke kvásku přidáme povolené máslo, vejce, mouku, rum a sůl a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca 1 hodinu kynout.=7
  3. Po vykynutí těsto rozprostřeme na vymazaný menší plech. Poklademe ovoce a posypeme drobenkou.
  4. Pečeme při 180 °C dozlatova. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář