Kynutý koláč s ovocem a drobenkou

Tento koláč jsem pekla ještě když byly třešně, ale můžete použít i broskve, meruňky, rybíz nebo jiné ovoce.

Přidal:Karambola, 29.6.2016
Kategorie: Moučníky
Kynutý koláč s ovocem a drobenkou

Suroviny

Těsto:
125 mlvlažného mléka
1 ksvejce
50 gmásla
250 ghladké mouky
50 gcukru
12 gdroždí
1 lžičkarumu
špetkasoli
Ovoce:
250 gtřešne nebo jiné ovoce
Drobenka:
80 gmásla
80 gkrupicového cukru
80 ghrubé mouky

Postup přípravy

  1. Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu mouky. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Ke kvásku přidáme povolené máslo, vejce, mouku, rum a sůl a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca 1 hodinu kynout.=7
  3. Po vykynutí těsto rozprostřeme na vymazaný menší plech. Poklademe ovoce a posypeme drobenkou.