Kynutý koláč s rynglemi a skořicovou drobenkou

Kynuté koláče jsou v létě velmi oblíbené. Ovoce dozrává, švestky, borůvky, broskve, meruňky, ... Autor: Naďa I. (rebeka)

Přidal:rebeka, 11.8.2016
Kategorie: Moučníky
Kynutý koláč s rynglemi a skořicovou drobenkou

Suroviny

Na těsto:
300 ghladké mouky
150 mlmléka
1 ksvejce
50 gmásla
60 gkrupicového cukru
1 bal.vanilkový cukr
1/2 lžičkysoli
20 gčerstvého droždí
Na drobenku:
70 gmásla
70 gpolohrubé mouky
70 gmoučkového cukru
2 lžičkymleté skořice
A ještě:
500 grynglí

Postup přípravy

  1. Mouku prosijeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, přidáme lžíci vlažného mléka a lžičku cukru. Zakryjeme a necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Ve zbytku mléka rozšleháme vejce, přidáme rozpuštěné vlahé máslo a zbytek ingrediencí a vymícháme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout cca hodinu.
  2. Klasický nízký plech vytřeme tukem a vykynuté těsto namočenou rukou rozetřeme.
  3. Nahusto poklademe vypeckovaným ovocem a posypeme drobenkou. V troubě na 180 st. pečeme cca 20 minut.
  4. Drobenku připravíme smícháním všech surovin do sypké směsi.

Autor: Naďa I. (Rebeka)