NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynutý koláč s rynglemi a skořicovou drobenkou
Kynutý koláč s rynglemi a skořicovou drobenkou
Recept Kynutý koláč s rynglemi a skořicovou drobenkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   11.8.2016

Kynutý koláč s rynglemi a skořicovou drobenkou

Kynuté koláče jsou v létě velmi oblíbené. Ovoce dozrává, švestky, borůvky, broskve, meruňky, ... Autor: Naďa I. (rebeka)

Suroviny

Na těsto:

300 g
hladké mouky
150 ml
mléka
1 ks
vejce
50 g
másla
60 g
krupicového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
1/2 lžičky
soli
20 g
čerstvého droždí

Na drobenku:

70 g
másla
70 g
polohrubé mouky
70 g
moučkového cukru
2 lžičky
mleté skořice

A ještě:

500 g
rynglí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku prosijeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, přidáme lžíci vlažného mléka a lžičku cukru. Zakryjeme a necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Ve zbytku mléka rozšleháme vejce, přidáme rozpuštěné vlahé máslo a zbytek ingrediencí a vymícháme hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout cca hodinu.
  2. Klasický nízký plech vytřeme tukem a vykynuté těsto namočenou rukou rozetřeme.
  3. Nahusto poklademe vypeckovaným ovocem a posypeme drobenkou. V troubě na 180 st. pečeme cca 20 minut.
  4. Drobenku připravíme smícháním všech surovin do sypké směsi.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář