Kynutý pudinkový koláč

Recept mám už více let a peču ho velmi ráda, je jemný, výborný a u nás má úspěch.

Přidal:admin, 14.12.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Kynutý pudinkový koláč

Suroviny

SUROVINY NA 40 PORCÍ:
900 ghladká mouka speciál
90 gmoučkový cukr
90 gdroždí
450 mlmléka
3 lžíceolej
3 ksbílek
sůl
Náplň:
500 mlmléka
2 kskakaový pudink v prášku
1 ksvejce
250 gmáslo
250 gmoučkový cukr
3 ksžloutek
2 lžícemléko

Postup přípravy

  1. Náplň: z 500 ml mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vymícháme s moučkovým cukrem a přidáme vychladlý pudink. Vyšleháme na hladkou masu a rozdělíme na 8 částí.
  2. Těsto: mouku prosejeme, z droždí si připravíme kvásek, přidáme moučkový cukr, olej, bílky, které vyšleháme vidličkou, sůl a vlažné mléko podle potřeby. Těsto důkladně prohněteme. Hned rozdělíme na 8 bochníků.
  3. Postupně rozválíme na tenký kruh a každý natřeme jednou částí nádivky, srolujeme. Postupně spleteme spolu po dvě natřené rolády jako vánočku.Tak nám vzniknou čtyři koláče.
  4. Povrch potřeme žloutky, které rozmícháme s mlékem. Dáme péct do dobře vyhřáté trouby na 180 stupňů. Po upečení potřeme cukrovou vodou a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská