NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynutý pudinkový koláč
Kynutý pudinkový koláč
Recept Kynutý pudinkový koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   14.12.2014

Kynutý pudinkový koláč

Recept mám už více let a peču ho velmi ráda, je jemný, výborný a u nás má úspěch.

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

SUROVINY NA 40 PORCÍ:

900 g
hladká mouka speciál
90 g
moučkový cukr
90 g
droždí
450 ml
mléka
3 lžíce
olej
3 ks
bílek
sůl

Náplň:

500 ml
mléka
2 ks
kakaový pudink v prášku
1 ks
vejce
250 g
máslo
250 g
moučkový cukr
3 ks
žloutek
2 lžíce
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Náplň: z 500 ml mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vymícháme s moučkovým cukrem a přidáme vychladlý pudink. Vyšleháme na hladkou masu a rozdělíme na 8 částí.
  2. Těsto: mouku prosejeme, z droždí si připravíme kvásek, přidáme moučkový cukr, olej, bílky, které vyšleháme vidličkou, sůl a vlažné mléko podle potřeby. Těsto důkladně prohněteme. Hned rozdělíme na 8 bochníků.
  3. Postupně rozválíme na tenký kruh a každý natřeme jednou částí nádivky, srolujeme. Postupně spleteme spolu po dvě natřené rolády jako vánočku.Tak nám vzniknou čtyři koláče.
  4. Povrch potřeme žloutky, které rozmícháme s mlékem. Dáme péct do dobře vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 20 min. Po upečení potřeme cukrovou vodou a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář