NejRecept.cz Dezerty Moučníky Kynutý švestkový koláč s mákem
Kynutý švestkový koláč s mákem
Recept Kynutý švestkový koláč s mákem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Janaha    ·   15.8.2016

Kynutý švestkový koláč s mákem

Menší kulatý kynutý švestkový koláč s makovou drobenkou. Sezónní ovoce třeba likvidovat.

Suroviny

Těsto:

250 g
polohrubá mouka
2 lžíce
oleje
1 ks
žloutek
špetka
soli
125 ml
mléka
10 g
čerstvého droždí (1/4 kostky)
1 lžíce
krystalového cukru

Drobenka:

2 lžíce
mletého máku
2 lžíce
hrubé mouky
2 lžíce
krystalového cukru
rozpuštěné máslo na pokapání - cca 4 lžíce
čerstvé švestky
forma na ovocný koláč průměr 30 cm
Postup receptu
Vytisknout
  1. Já jsem si kynuté těsto dala udělat do domácí pekárny. Když pekárna začne míchat, zkontrolujeme a podle potřeby dolijeme trošku mléka (nebo vody) nebo dosypeme trochu mouky, pokud je třeba. Pokud budete dělat těsto ručně, udělejte si nejprve kvásek z mléka, cukru a droždí a pak si vypracujte měkké, nelepivé těsto a nechte ho dobře vykynout.
  2. Vykynuté těsto vyberu na pomoučený vál, jemně ho vyválím do kruhu a pomocí válečku přenesu do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (můžete dát i papír na pečení).
  3. Okraje těsta trošku zvednu a nechám ještě alespoň 30 minut nakynout.
  4. Na vykynuté těsto ve formě naskládám vypeckované švestky nakrájené na čtvrtky, posypu makovou drobenkou, pokapem rozpuštěným máslem a upeču. Já jsem pekla na 180 ° asi 25 minut (řiďte se svou troubou - každá trouba peče jinak).

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář