NejRecept.cz Část dne Oběd Kyseláky podle Nadi
Kyseláky podle Nadi
Recept Kyseláky podle Nadi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   15.11.2016

Kyseláky podle Nadi

Kyseláky s uzeninou. Nejlepší je na druhý den, kdy se krásně všechny chutě propojí a omáčka se uleží. Tento recept se vařil celá desetiletí v rodině mého manžela. Autor: Rebeka (Naďa I.)

Suroviny
kousek
sádla
1 ks
cibule
4 ks
bobkové listy
10 kuliček
nového koření
dle chuti
sůl
dle chuti
mletý pepř
dle chuti
ocet
bal.
31% smetanu ke šlehání
300 g
uzeniny (klobáska, špekáček.. já měla klobáskový kabanos)
brambory uvařené ve šlupce
3 lžíce
hladké mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uzeninu uvaříme doměkka, vyjmeme, ale vodu ponecháme.
  2. Na rozpálené sádlo dáme na kostičky nakrájenou cibuli, bobkové listy a nové koření. Necháme rozvonět a cibuli zesklovatět. Přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme vodou, ve které jsme vařili uzeninu.
  3. Přilijeme šlehačku, osolíme, opepříme, dáme cca lžíci octa.
  4. Na mírném ohni necháme za občasného promíchávání vařit cca 20 minut. Podle potřeby doředíme mlékem nebo vodou. Poté omáčku propasírujeme, přidáme brambory, které jsme si uvařili ve šlupce a následně této zbavili.
  5. Přidáme i uzeninu a jak tu, tak brambory nakrájíme na velikost sousta.. nebo tak nějak.

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář