Lahodná vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka se dá připravit na milión způsobů. U nás doma je tato vajíčková pomazánka nejoblíbenější. Používám k ředění pomazánku Lučinu a pouze trošku másla na zjemnění. Někdo přidává 250 g másla a asi jen 5 vajíček. Pomazánka je pak tak příliš těžká a zbytečně. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 9.2.2018
Kategorie: Pomazánky
Lahodná vajíčková pomazánka

Suroviny

2 ksvejce
200 glučiny
50 gmásla
2 lžícesmetany nebo mléka
50 gjarní cibulky nebo pažitky
sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Vajíčka klasicky uvaříme natvrdo, očistíme a necháme vychladnout.
  2. Nastrouháme je na jemném struhadle, přidáme lučinu, měkké máslo a trošku smetany. Pokud nemáte na zředění smetanu, postačí vám i mléko.
  3. Přidáme i nadrobno nakrájenou pažitku a promícháme.
  4. Ochutíme solí a pepřem a můžeme natírat na chlebíček.