Lahodné medové řezy FOTOPOSTUP

Nepeču je velmi často, jen z času na čas. Proto je u nás medový řez vzácnější a každý se na tyto řezy velmi těší. Z plechu zmizí kosmickou rychlostí. Jsou fantastické! Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 6.6.2016
Kategorie: Moučníky
Lahodné medové řezy FOTOPOSTUP

Suroviny

Těsto:
500 ghladká mouka
190 gmoučkový cukr
2 ksžloutky
2 kscelá vejce
90 gmargarín
50 gmed
1 gsoda bikarbona
Krém:
1 lmléko
200 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
2 ksžloutky
120 gzlatý klas nebo vanilkový pudink
250 gmáslo
Dále budeme potřebovat:
700 mlsmetana ke šlehání
100 gkr. cukr
3 bal.vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Mouku, margarín, moučkový cukr, žloutky, vajíčka, med a jedlou sodu smícháme v misce a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část vyválíme na velikost plechu (plech vymažeme a vysypeme moukou) a upečeme při teplotě 180 stupňů. Trvá to cca 8 minut. Po upečení opatrně nožem odlepíme těsto od plechu.
  2. Z mléka, kr. cukru, vanilky, žloutků a zlatého klasu uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme máslo a mixérem vyšleháme. Vzniklý krém natřeme na upečený medový plát.
  3. Po ztuhnutí krému naneseme vyšlehanou šlehačku s kr. a vanilkovým cukrem. Položíme vrchní plát těsta a necháme v chladničce stát (těsto změkne) a nakrájíme na řezy.
  4. Ještě před krájením vrch posypeme moučkovým cukrem.