Lahodné rohlíčky z kynutého smetanového těsta bez kynutí

Jemné těsto ze zakysané smetany. Když vyzkoušíte, jiné už připravovat nebudete. Plněné marmeládou, nutellou, čokoládou, tvarohem nebo ořechy.

Přidal:admin, 10.4.2016
Kategorie: Pečivo, Moučníky
Lahodné rohlíčky z kynutého smetanového těsta bez kynutí

Suroviny

Těsto:
600 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 lžičkasůl
100 mlolej
200 mlzakysaná smetana
200 mlteplé mléko
1 kostkadroždí
1 lžícekr. cukr
Dále budeme potřebovat:
1 ksžloutek
1 lžícemléko
sezam, mák na posypání
nutella, čokoláda, džem na plnění

Postup přípravy

  1. 200 ml teplého mléka smícháme s lžící cukru, přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. V druhé misce smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, sůl, olej, smetanu, kvásek a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 stejné části. Nečekáme na vykynutí, pracujeme hned.
  3. Každou část zpracujeme na pracovní desce na kruh o tloušťce půl centimetru a nakrájíme ho na 8 trojúhelníků. Na širší kraj navrstvíme nádivku podle vlastní chuti - marmeládu, nutellu, čokoládu, ořechy, mák, .... a srolujeme do tvaru croissantu.
  4. Poklademe je na papírem vyložený plech na pečení a necháme 15 minut stát. Potřeme žloutkem, do kterého jsme přidali mléko a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika