NejRecept.cz Dezerty Moučníky Lahodné rohlíčky z kynutého smetanového těsta bez kynutí
Lahodné rohlíčky z kynutého smetanového těsta bez kynutí
Recept Lahodné rohlíčky z kynutého smetanového těsta bez kynutí
NejLucka NejLucka    ·   10.4.2016

Lahodné rohlíčky z kynutého smetanového těsta bez kynutí

Jemné těsto ze zakysané smetany. Když vyzkoušíte, jiné už připravovat nebudete. Plněné marmeládou, nutellou, čokoládou, tvarohem nebo ořechy.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

600 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžička
sůl
100 ml
olej
200 ml
zakysaná smetana
200 ml
teplé mléko
1 kostka
droždí
1 lžíce
kr. cukr

Dále budeme potřebovat:

1 ks
žloutek
1 lžíce
mléko
sezam, mák na posypání
nutella, čokoláda, džem na plnění
Postup receptu
Vytisknout
  1. 200 ml teplého mléka smícháme s lžící cukru, přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. V druhé misce smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, sůl, olej, smetanu, kvásek a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 stejné části. Nečekáme na vykynutí, pracujeme hned.
  3. Každou část zpracujeme na pracovní desce na kruh o tloušťce půl centimetru a nakrájíme ho na 8 trojúhelníků. Na širší kraj navrstvíme nádivku podle vlastní chuti - marmeládu, nutellu, čokoládu, ořechy, mák, .... a srolujeme do tvaru croissantu.
  4. Poklademe je na papírem vyložený plech na pečení a necháme 15 minut stát. Potřeme žloutkem, do kterého jsme přidali mléko a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář