Lahodná srdíčka s čoko polevou a čoko krémem

Lahodná srdíčka s čoko polevou a čoko krémem. Vynikající, křehké sušenky, které se na jazyku rozplývají. Zkouška pečení na vánoce vyšla perfektně, takže tyto srdíčka budou první, které budu péct v prosinci. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 10.11.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Koláče, cukroví, Vánoce
Lahodná srdíčka s čoko polevou a čoko krémem

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
200 gmáslo
200 gmoučkový cukr
2 ksvejce
1 lžícezakysaná smetana
Nádivka:
4 ksžloutky
100 ghořká čokoláda
50 gmoučkový cukr
125 gmáslo
1 bal.vanilkový cukr
1 lžičkarum
Čoko glazura:
100 ghořká čokoláda
1 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku minimálně dva krát prosejeme přes jemné síto spolu s práškem do pečiva.
  2. V druhé misce pomocí kuchyňského mixéru rozšleháme máslo spolu s cukrem, přidáme vajíčka, zakysanou smetanu a postupně přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva.
  3. Zpracované těsto odložíme do lednice minimálně na 2 hodiny. Odleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na tenký plát, ze kterého pomocí formičky vykrojíme různé tvary. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 5-7 minut.
  4. Žloutky vyšleháme ve vodní lázni spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem do tuhé pěny. Postupně přidáme na kousky nalámanou čokoládu, rum nebo rumovou esenci. Krátce šleháme a hmotu odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme máslo pokojové teploty. Vyšleháme do jednotné hmoty a můžeme lepit.
  5. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme olej a promícháme. Polovinu namočíme do čokolády a necháme na mřížce vychladnout.