NejRecept.cz Dezerty Zákusky Lahodné vysoké mléčné řezy
Lahodné vysoké mléčné řezy
Recept Lahodné vysoké mléčné řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   11.2.2015

Lahodné vysoké mléčné řezy

Vysoké krémové řezy. Bílkové těsto s chutí vlašských mletých ořechů a kakaa je jemné a v kombinaci s mléčnou náplní neodolatelné. Autor: Jaja79

55 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

10 ks
bílku
400 g
kr. cukr
50 g
kakao
150 g
vlašské ořechy
150 g
hladká mouka

Krém:

700 ml
mléka
10 ks
žloutka
250 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový cukr
3 lžíce
kukuřičný škrob
4 lžíce
hladká mouka
250 g
máslo
2 lžíce
rum

Glazura:

100 g
čokoláda
3 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky si vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku smíchanou s kakaem a ořechy. Takto připravené těsto si rozdělíme do šesti misek.
  2. Připravíme si papír na pečení (6 ks). Na papír si lžící navrstvíme těsto (rozetřeme) a upečeme v předem vyhřáté troubě na 150 stupňů po dobu cca 10 minut. Hotové těsta necháme vychladnout.
  3. Připravíme si krém. Mléko si dáme na oheň, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Následně přidáme rozšlehané žloutky s vanilkovým cukrem, škrobem a hladkou moukou a vaříme do zhoustnutí. Hustou směs odstavíme a necháme vychladnout.
  4. Máslo s rumem vymícháme do pěny a postupně přidáme vychladlou žloutkovou směs.
  5. Takto připravenou nádivku si navrstvíme mezi těsta a utlačíme, abychom měli úhledné řezy.
  6. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej a necháme ztuhnout.
  7. Odložíme do lednice, aby řezy změkly a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář