Lahodný dezert JAMAJKA

Pokud máte rádi banánové zákusky, určitě si tento recept uložte a v co nejbližším období upečte. Lahodné spojení chutí. Je sice na přípravu časově náročnější, ale o to více si ho vychutnáte.

Přidal:admin, 3.4.2016
Kategorie: Moučníky
Lahodný dezert JAMAJKA

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
1/2 šálkupolohrubá mouka
1/2 šálkukr. cukr
2 lžícekakaa
1 bal.čokoládový pudink
1 lžičkaprášek do pečiva
špetkasůl
Krém:
200 mlsmetana ke šlehání
1 lžícemoučkový cukr
1 bal.ztužovač (Smetafix)
50 gtmavá čokoláda
Dále budeme potřebovat:
10 lžicsirup
4-5 ksbanán
1 bal.citrónové želé Dr. Oetker
1 bal.pomerančové želé Dr. Oetker
citronová šťáva
strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny, přidáme cukr a stále šleháme. Do lesklé tuhé pěny postupně přidáme jeden žloutek po druhém a za každým žloutkem důkladně mixérem vyšleháme. Pak už jen vyreškou přimícháme směs kakaa, pudinku, prášku do pečiva a mouky.
  2. Připravené těsto nalijeme na plech o rozměru 28 x 18 cm, dno jsme vyložili papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca půl hod.
  3. Připravíme si želé podle návodu na obalu - želé smícháme spolu a necháme mírně vychladnout.
  4. Upečené těsto překrojíme příčně tak, abychom dostali jeden tenký plát a jeden hrubší. Tenčí plát těsta polijeme sirupem, který jsme zředili s vodou v poměru 1 : 2. Poklademe na polovinu překrojené banány, které pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly a zalijeme je připraveným želé.
  5. Odložíme do lednice, aby želé ztuhlo.
  6. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem do tuhé šlehačky a vařečkou přimícháme na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu.
  7. Krém navrstvíme na želé, trochu si necháme na ozdobu na vrch. Na krém položíme hrubší plát těsta, potřeme ho zbylým krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou.

Zdroj: Kolorowowkuchni