Lahodný jablečný zákusek posypaný vlašskými ořechy

Kombinace jablek a ořechů je ta nejlepší. Ten, kdo nemá rád mleté vlašské ořechy, nebo je na ně alergický, je může nahradit strouhanou čokoládou. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 15.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Lahodný jablečný zákusek posypaný vlašskými ořechy

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
85 gkr. cukr
80 gpolohrubá mouka
40 gpražené mleté lískové ořechy
1 lžičkaprášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
Náplň:
1 kgjablka
3 lžícecitronová šťáva
175 gkr. cukr
1 bal.vanilkový pudink
150 gmáslo
4 plátkyželatina
130 mlvoda
1 bal.vanilkový cukr
400 mlsmetana ke šlehání
50 gmleté vlašské nebo lískové ořechy

Postup přípravy

  1. Vajíčka s cukrem vymícháme do pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a lískovými ořechy.
  2. Takto připravené těsto si navrstvíme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech o velikosti 20 x 30 cm a upečeme při teplotě 170 stupňů. Pečeme cca 15 minut.
  3. Upečené těsto necháme vychladnout.
  4. Ve vodě si rozděláme pudinkový prášek, přidáme kr. a vanilkový cukr, citronovou šťávu a nastrouhaná jablka.
  5. Dáme na mírný oheň a spolu povaříme. Přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí a hmota mírně neztuhne (cca 5 minut).
  6. Želatinu si připravíme podle návodu na obalu a přimícháme do jablečné směsi. Mírně vychladlou jablečnou směs si navrstvíme na vychladlé těsto. Necháme ztuhnout.
  7. Na vrch navrstvíme vyšlehanou smetanu a posypeme mletými vlašskými nebo lískovými ořechy. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika