Lahodný ostružinový cheesecake

Cheesecake-y nám chutnají hlavně z domácího ovoce. S jahodami, meruňkami, třešněmi, borůvkami nebo ostružinami, to je jedno. Autor: LuckaZubata

Přidal:luckazubata, 26.8.2016
Kategorie: Dorty
Lahodný ostružinový cheesecake

Suroviny

Tvarohová náplň:
500 gměkkého tvarohu
100 mlzakysané smetany
2 ksvejce
5 lžicmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr+1 lžička
1 lžícevanilkového pudinku
Korpus:
160 gsušenek BeBe
100 gmásla
Ostružinová vrstva:
200 gostružin
balíčekželatiny
lžícemoučkového cukru
balíčekvanilkový cukr
trochavody

Postup přípravy

  1. Troubu si zapneme na 180 stupňů. V míse si co nejlépe rozmačkáme sušenky nebo je pomeleme. Přidáme k nim roztopené máslo a dobře promícháme.
  2. Namačkáme do dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem a dáme do trouby na 10 minut. Hlídáme, aby se nám korpus nespálil!
  3. Po upečení vytáhneme z trouby a zatímco bude chvíli chládnout, připravíme si tvarohovou vrstvu.
  4. V míse si ručním šlehačem vyšleháme žloutky s cukry, přidáme zakysanou smetanu a pudink. Nakonec postupně zašleháváme tvaroh. Nalejeme na korpus a pečeme 40 minut stále při 180 stupních. Vyndáme z trouby a dáme se do přípravy horní vrstvy.
  5. Do menšího kastrůlku si dáme všechny ostružiny a přilejeme trochu vody. Dosladíme a necháme povařit. Nakonec přidáme želatinu, kterou jsme si předem dali do trochy vody. Povaříme a takto připravenou směsí opatrně poléváme dort, až nám vznikne tlustá vrstva.
  6. Dáme do ledničky nejméně na 4 hodiny.