Lahodný třešňový sen

Máte rádi ovocné zákusky se želatinou? Lahodný třešňový sen s čokoládovým těstem a vanilkovým krémem. Sice náročný na suroviny, ale netřeba se leknout, je zcela jednoduchý.

Přidal:admin, 4.12.2015
Kategorie: Moučníky
Lahodný třešňový sen

Suroviny

Těsto:
50 gčokoláda
50 gmáslo
3 ksvejce
100 gkr. cukr
rum podle chuti (nemusí být)
50 gpolohrubá mouka
1 bal.čokoládový pudink
2 lžícekakao
1/2 bal.prášek do pečiva
2 lžícevoda
Na polití cesta:
100 mltřešňová šťáva nebo džus
50 mlmléko
2 lžícekr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
50 gčokoláda
Krém:
550 mlmléko
200 mlsmetana ke šlehání
120 gkr. cukr
2 bal.vanilkový pudink
20 gkukuřičný škrob
2 bal.vanilkový cukr
50 gmáslo
300 mlsmetana ke šlehání
1/2 bal. želatina v prášku + 2 lžíce voda
Vrch:
200 gtřešně z kompotu
1 bal.želatina
2 lžícekr. cukr
250 mltřešňová šťáva

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravíme krém. Smetanu (200ml) smícháme s mlékem, přidáme kr. cukr, vanilkový pudinkový prášek, kukuřičný škrob, vanilkový cukr a uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout. Do mírně teplého pudinku přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme. Když máme máslo rozpuštěné, přidáme vyšlehanou šlehačku a nabobtnalou želatinu ve vodě, kterou jsme ohřály (řídíme se pokyny na obalu). Promícháme a odložíme do ledničky, dokud připravíme těsto.
  2. Čokoládu s máslem rozpustíme a necháme vychladnout. Žloutky utřeme s cukrem a rumem do pěny, přidáme chladnou čokoládu, vodu, cukr a mixérem vyšleháme. Přidáme prosátou mouku s pudinkovým práškem, kakaem a práškem do pečiva. Vařečkou promícháme a jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto navrstvíme na plech o rozměrech 22 x 35 cm. Dno jsme vystlali papírem a pečeme při teplotě 200 stupňů 10 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout. Polijeme ho připraveným sirupem (smícháme všechny suroviny).
  3. Na polité těsto navrstvíme krém a pěkně ho uhladíme. Poklademe třešně a zalijeme ho želatinou, kterou jsme připravili v třešňové šťávě s cukrem. Celý koláč odložíme do lednice ztuhnout a můžeme podávat.

Zdroj: Coolinarika