Lambada koláček s banánem a čokoládou

Lambada koláček je chutný a nenáročný na přípravu. Vyzkoušejte si ho připravit i doma a uvidíte, že bude ve Vaší domácnosti ten oblíbený.

Přidal:Gaštanka, 3.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Lambada koláček s banánem a čokoládou

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 gpolohrubá mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
1 bal.čokoládový pudink
4 ksvejce
5 lžicvlažná voda
250 gmoučkový cukr
2 bal.vanilková pudink
500 mlmléko
4 ksbanány
250 gmáslo
5 lžickr. cukr
1 bal.piškoty nebo mini bebe sušenky
800 mlzakysaná smetana
jahodový džem

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vlažnou vodu, pudink a mouku smíchánú s práškem do pečiva. Z bílku vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Do vymazané a moukou vysypané formy rovnoměrně rozetřeme tmavé těsto a ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů cca 15 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Dva pudinkové prášky (dle chuti, já miluji vanilkový) rozmícháme v trošce mléka, a ve zbytku uvaříme za stálého míchání hustý pudink. V míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny a vychladlý pudink v lehký krém.
  3. Studený korpus natřeme džemem, potřeme polovinou krému, na který klademe kolečka banánů. To pak přikryjeme druhou polovinou krému.
  4. Poslední vrstvu tvoří hustě naskládané piškoty nebo mini Bebe sušenky - použila jsem kakaové, aby ladily chutí ke korpusu. Zakysanou smetanu mírně osladíme a celým množstvím pokryjeme sušenky.
  5. V chladu necháme ztuhnout a zvlhnout. Piškot zvlhne od džemu a sušenky od tekutiny ze smetany.
  6. Před servírováním ozdobíme čokoládovými lupínky a nakrájíme nožem namočeným ve studené vodě. Dobrou chuť!