Langoše bez kynutí ze zakysané smetany

Existuje mnoho receptů na langoše, ale tento je zatím nejoblíbenější. Bez čekání na vykynutí a chutné.

Přidal:admin, 4.2.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Langoše bez kynutí ze zakysané smetany

Suroviny

1 šálek (200 ml) hladká mouka
120 mlzakysaná smetana
1/2 lžičkyprášku do pečiva
1/2 lžičkysůl
olej na smažení

Postup přípravy

  1. V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl a pomalu přidáváme zakysanou smetanu.
  2. Mícháme rukou, dokud nedostaneme měkké těsto, které rozdělíme na 4 stejné kuličky. Necháme odstát 5-10 minut - zatím rozehřejeme olej v hluboké pánvi a připravíme si talíř s papírovým ubrouskem, abychom měli kam odkládat vysmažené langoše.
  3. Každou kuličku rukou stlačujeme, abychom dostali placku silnou cca 1 cm (průměr cca 15 cm) a langoš vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.

Zdroj: Coolinarika