Langoše od Katky

U nás doma velmi oblíbené. Z talíře zmizí za pár minut. Autor: Katka

Přidal:Katarína Benková, 13.9.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Langoše od Katky

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgpolohrubé mouky
250 mlzakysané smetany
500 mlmléka
50 gdroždí
1 lžičkasoda bicarbona
sůl
špetka cukru
česnek
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Z mléka (150 ml), cukru a droždí připravíme kvásek a pak ho smícháme s moukou, smetanou, sodou, solí a zbylým mlékem. Vypracujeme těsto a necháme ho hodinu v lednici.
  2. Z těsta si vyformujeme tolik bochánků kolik potřebujeme a zbytek odložíme v mikrotenovém sáčku do chladničky.
  3. Bochánky necháme asi 20 minut kynout a pak si každý prsty roztáhneme na placku.
  4. Smažíme je do zlata v dostatečném množství tuku nebo oleje (musí plavat).
  5. Před podáváním je potřeme prolisovaným česnekem se solí. Můžeme je posypat nastrouhaným sýrem a dochutit zakysanou smetanou, tatarskou omáčkou nebo kečupem podle chuti.