Langoše

Langoše jsou velmi oblíbené jídlo snad v každé domácnosti. Česnek, kečup, tatarská omáčka a nastrouhaný sýr. Mňamka! Určitě vyzkoušejte tento recept, s těstem se velmi dobře pracuje, po vysmažení je jemné a měkké jako pavučinka. Ještě horké je potírat česnekem, který protlačím do trochy vody a potřu buď tatarskou omáčkou a kečupem a bohatě posypu sýrem. Autor. Triniti

Přidal:Triniti, 24.5.2015
Kategorie: Moučníky
Langoše

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 gpolohrubá mouka
2 lžíceolej
3 lžičkysůl
1 lžičkakr. cukr
30 gčerstvé droždí
400 mlvoda
olej na smažení

Postup přípravy

  1. 100 ml vody ohřejeme, přidáme kr. cukr, droždí a necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme ostatní suroviny, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 kusů, které potřeme olejem a necháme odpočívat zakryté utěrkou ještě 15-20 minut.
  3. Ruce si potřeme olejem a každý kus vytvarujeme do placky, kterou uložíme na pánev, kde jsme si rozpálili olej. Dobrou chuť!