Langoše z bramborového těsta

Langoše byly na povrchu nádherně křupavé a uvnitř dokonalé vláčné. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 20.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Langoše z bramborového těsta

Suroviny

Těsto:
500 ghladké mouky
200 guvařených brambor
150 mlvlažné vody
30 gdroždí
150 mlmléka
1 PLcukru
1 lžičkasoli
Na dokončení:
dle potřebyolej na smažení
dle chutikečup, sýr, česnek, tatarka

Postup přípravy

  1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a trochu mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, kvásek, sůl, vodu a vymícháme hladké těsto. Lehce ho poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na cca 12 kousků, z každého kousku vyválíme placičku a necháme ještě 10 minut kynout. Smažíme v rozpáleném oleji.
  4. Podáváme podle chuti - s česnekem, kečupem, sýrem nebo tatarkou. Lze i nasladko - povidla, marmeláda, tvaroh, šlehačka.