NejRecept.cz Část dne Oběd Langoše z bramborového těsta
Langoše z bramborového těsta
Recept Langoše z bramborového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   20.6.2016

Langoše z bramborového těsta

Langoše byly na povrchu nádherně křupavé a uvnitř dokonalé vláčné. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladké mouky
200 g
uvařených brambor
150 ml
vlažné vody
30 g
droždí
150 ml
mléka
1 PL
cukru
1 lžička
soli

Na dokončení:

dle potřeby
olej na smažení
dle chuti
kečup, sýr, česnek, tatarka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a trochu mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, kvásek, sůl, vodu a vymícháme hladké těsto. Lehce ho poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na cca 12 kousků, z každého kousku vyválíme placičku a necháme ještě 10 minut kynout. Smažíme v rozpáleném oleji.
  4. Podáváme podle chuti - s česnekem, kečupem, sýrem nebo tatarkou. Lze i nasladko - povidla, marmeláda, tvaroh, šlehačka.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář