NejRecept.cz Část dne Oběd Langoše z jogurtového těsta
Langoše z jogurtového těsta
Recept Langoše z jogurtového těsta
NejLucka NejLucka    ·   3.4.2015

Langoše z jogurtového těsta

Není nad smažené langoše. Tatarská omáčka, kečup, česnek, strouhaný sýr a super jídlo je na světě. Těsto se připravuje z jogurtu, je vláčné a nadýchané. Mňam!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
hladké mouky
1/2 l
mléka
5 dkg
droždí (kostka)
1 bal.
prášek do pečiva
2 lžičky
soli
300 g
bílý jogurt valašský
olej na smažení

Na ozdobení:

česnek
tatarka
kečup
strouhaný sýr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do velké mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl a promícháme.
  2. V druhé nádobě rozmícháme teplé mléko s jogurtem a rozdrobeným droždím. Mléko s jogurtem a droždím - kvásek vylijeme do mísy s moukou a vypracujeme těsto, které je trochu tuhší. Vypracované těsto bez nakynutí přemístíme do velkého mikroténového sáčku, který předtím uvnitř vymastíme olejem (aby se těsto nelepilo). Těsto můžeme ještě v sáčku propracovat. Uzavřený sáček s těstem dáme do lednice asi na dvě hodiny vykynout.
  3. Nakynuté těsto vyklopíme na naolejovanou pracovní desku a rozdělíme na přibližně 20 stejne velkých kousků, které necháme chvíli nakynout. Na pánvi rozehřejeme olej. Kousky nakynutého těsta roztahujeme naolejovanýma rukama do tvarů langoše.
  4. Langoše smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Hotové langoše potíráme s česnekovou směsí (česnek rozetřený se solí a olejem), posypeme nastrouhaným sýrem, kečupem a tatarkou podle chuti.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář