Laskonky s karamelovým krémem

Laskonky jsou asi oblíbené u každého doma. Na začátku jsem se jich bála vyzkoušet, nerada jsem dělala těsto z bílků, ale po delším čase jsem se nakonec rozhodla, že je upeču. Koupila jsem si i formu, aby každá laskonka byla stejná. Nedělám se zahřátých bílků, já šleháme sníh ve vodní lázni, takto se mi laskonky stále podaří. Slepuji je vynikajícím krémem - máslo vyšlehám s karamelovým salkem, je to naprosto jednoduché a hlavně rychlé. Autor: Petra H.

Přidal:Petra H, 11.10.2017
Kategorie: Vánoce, Vánoční cukroví, Koláče, cukroví
Laskonky s karamelovým krémem

Suroviny

Suroviny:
6 ksbílků
330 gcukr krupice
100 gcukr moučka
170 gstrouhaného kokosu
Krém:
250 gmásla
1 plechovkakaramelového Salka

Postup přípravy

  1. Bílky s krupicovým cukrem šleháme ve vodní lázni do tuhé pěny asi 15 minut.
  2. Potom misku s pěnou odstavíme a necháme mírně vychladnout. Strouhaný kokos promícháme s moučkovým cukrem a lehce vmícháme do tuhého sněhu.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem položíme šablonu na laskony hladkou stranou navrch. Každý oválek naplníme sněhovou hmotou, stěrkou uhladíme a setřeme přebytečné těsto. Šablonu zlehka nadzvedáváme z jedné strany, aby laskonky postupně odpadávaly. Troubu předehřejeme na 120 stupňů, vložíme plech a zapékáme 15 minut až laskonky naběhnou.
  4. Potom teplotu stáhneme na 80 stupňů a necháme dosušit při pootevřených dvířkách. Sušíme asi 15 minut.
  5. Upečené laskonky by měly jít lehce odloupnout nožem, pokud ne, tak ještě dosušíme.
  6. Vychladlé laskonky slepujeme karamelovým krémem a pocákáme čokoládou.