Laskonky s kávovou náplní

U nás doma budou na velikonočním stole. Co budete péct vy? Autor: Monička

Laskonky s kávovou náplní

Suroviny

6 ksbílku
250 gkr. cukr
2 lžícepolohrubá mouka
160 g%mleté ořechy
Náplň:
250 mlmléka
1 kszlatý klas
1 ksvanilkový cukr
3 ksžloutek
200 gmáslo
50 gmoučkový cukr
6 lžicuvařené zrnkové kávy

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s kr. cukrem nad párou do pěny, já jsem šlehané 15 minut.
  2. Odstavíme a po mírném vychladnutí zamícháme práškový cukr, mleté ořechy a polohrubou mouku. Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí formy vytvoříme laskonky tak, že do otvorů pomocí lžíce dáme hromádky sněhu, uhladíme stěrkou a dáme sušit do předem vyhřáté trouby. Nejprve jsem dala na 140 ° C 10 minut, pak jsem sušila 100 ° C, asi 40 minut. Je třeba to sledovat ... Necháme je vychladnout a pak naplníme nádivkou.
  3. Z mléka, zlatého klasu, vanilkového cukru, žloutek jsem uvařila pudink. Mezitím jsem si vyšlehanou máslo s cukrem. Po vychladnutí pudinku jsem ho postupně přidávala k máslu. Vyšlehala jsem a přidala 6 PL lžic kávy, dala jsem trošku i ze spodu, pokud má někdo rád vůni kávy a kávovou nádivku. Naplnila jsem laskonky a dala ztuhnout....