Láva cake se zmrzlinou

Tekoucí čokoládové koláčky se zmrzlinou.

Přidal:admin, 13.7.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Láva cake se zmrzlinou

Suroviny

Budeme potřebovat:
150 ghořká čokoláda
150 gmáslo
1 lžičkavanilková esence
3 ksvejce
3 ksžloutky
1,5 šálkukr. cukr
1/2 šálkuhladká mouka
malinová zmrzlina
vanilková zmrzlina

Postup přípravy

  1. Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme vanilkovou esenci a promícháme. Hmotu odstavíme z vodní lázně a necháme mírně vychladnout.
  2. V druhé misce utřeme celé vajíčka a žloutky do pěny, přidáme kr. cukr. Když máme nadýchanou pěnu, tenkým proudem přiléváme čokoládu a nakonec přimícháme vařečkou mouku.
  3. Takto připravené těsto navrstvíme do formiček, které jsme vymastili tukem a vysypali moukou (neplníme až do vrchu, protože při pečení ještě narostou - necháme cca 2 cm).
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů 12 - 14 minut.
  5. Upečené koláčky posypeme moučkovým cukrem a podáváme s vanilkovou a malinovou zmrzlinou. Dobrou chuť!

Zdroj: Tumundomujer