Lehké a měkké tvarohové knedlíky

Nic lepšího jste ještě nejedli! Lehoučké a měkkoučké těsto z tvarohu plněné různou nádivkou podle chuti. Již nyní sliny tečou!

Přidal:admin, 11.11.2014
Kategorie: Chuťovky, Hlavní jídla
Lehké a měkké tvarohové knedlíky

Suroviny

Budeme potřebovat:
80 gmásla
1 ksvejce
3 ksžloutky
2 lžícemoučkového cukru
1 lžičkaprášku do pečiva
500 gtuku tvaroh
60 gstrouhanka
Dále budeme potřebovat:
2 lžícemásla
50 gstrouhanka
špetka soli
různé ovoce

Postup přípravy

  1. Máslo si vymícháme s vajíčkem do pěny.
  2. Tvaroh propasírujeme přes sítko, přidáme žloutky a důkladně promícháme.
  3. Malé množství soli, cukr, prášek do pečiva a strouhanku smícháme v misce a za stálého míchání k těmto surovinám přidáme vymíchání tvaroh a nakonec i máslo. Důkladně zpracujeme.
  4. Na pomoučeném vále rozválíme připravené těsto a nakrájíme na kostky. Naplníme různým ovocem, na které máme chuť a vymodelujeme kuličky.
  5. Kuličky formujeme mokrýma rukama, aby se nám těsto nelepilo na ruce (cca 18 ks - dle velikosti). Vymodelované kuličky dáme na 20 minut do lednice.
  6. Házíme je do mírně osolené vařící vody a v tom momentě, jak knedlíčky vyšly na povrch jejich minutu povaříme a vybíráme. Obalíme ve strouhance ještě horké.
  7. Máslo si rozpustíme na pánvi a přidáme strouhanku, dáváme pozor, aby se nám hmota nespálila, protože rychle hnědne. Posypeme kuličky a podáváme. Dobrou chuť!