Lehké kardinálovy řezy

Řezem jsem nevěděla odolat, proto jsem se rozhodla upéct je. Tak jako super vypadá, tak i dokonale chutná. Autor: cleopatra

Přidal:cleopatra, 22.7.2015
Kategorie: Moučníky
Lehké kardinálovy řezy

Suroviny

Těsto 1:
2 ksvajíčka
6 ksžloutků
70 gkrystalový cukr
0,5 bal.prášek do pečiva
50 gpolohrubá mouka
Těsto 2:
8 ksbílků
200 gkrystalový cukr
1 lžičkacitronová šťáva
Kromě toho:
podle chutipovidla
300 mlšlehačka

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech vyložený papírem na pečení. Dvě vajíčka a 6 žloutků vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a rovnoměrně nalijeme na plech.
  2. Z 8 ks bílků a cukru si vyšleháme tuhý sníh. Pomocí zdobícího sáčku nastříkáme na žloutkové těsto pásy. Mně se podařilo nepravidelně :-) Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 20 minut, pak snížíme teplotu na 150 a dopečeme ještě asi 10 minut. Sledujeme.
  3. Vychladlé těsto rozřízneme na polovinu. Jednu polovinu natřeme povidly a vyšlehanou šlehačkou, já jsem použila rostlinnou od Rajo, je taková lehčí na tyto letní dni.
  4. Přikryjeme druhým plátem a posypeme moučkovým cukrem. Kdo chce klidně může dát i čerstvé ovoce. Dáme ztuhnout do ledničky. Ta směs piškotového a bílkového těsta je fantastická.