NejRecept.cz Dezerty Moučníky Lehké šlehačkové řezy s mandarinkami a kokosem
Lehké šlehačkové řezy s mandarinkami a kokosem
Recept Lehké šlehačkové řezy s mandarinkami a kokosem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   8.8.2018

Lehké šlehačkové řezy s mandarinkami a kokosem

Jestli mi jednou pan doktor řekne, že mám cukrovku a že nemůžu jíst sladké, budu si muset nechat zašít hubu, jinak to nevidím, protože na sladkém prostě ujíždím... Když je člověk nervózní, říká se, ať si dá kousek čokolády a hned to bude lepší. U mě to platí na 100%, ale zase někomu to nezabírá vůbec. Ještě že mě baví vypékát a vyvářet, jinak by to byla pořádná katastrofa. Autor: Danka

30 min
Čas přípravy
24 min
Čas vaření
Suroviny
Těsto /2x/:
2x 5 ks
vajec
2x 80 g
moučkového cukru
2x 130 g
hrubé mouky
špetka
soli
Náplň:
4 sáčky
instantní šlehačky
300 ml
vychlazeného mléka
1 bal.
zakysaná smetana
3 plechovky
kompotovaných mandarinek (scedit)
strouhaný kokos na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme vždy s polovinou cukru z jedné dávky (tj.40g) do husté pěny, bílky ušleháme dotuha se špetkou soli a druhou polovinou cukru (opět 40g). Do žloutkové směsi vmícháme mouku a sníh z bílků, natřeme na plech (nízký 38x25cm) s pečícím papírem a pečeme cca 12 minut na 190 stupňů. Mírně vychladlé překlopíme na tác a stáhneme papír. Takto upečeme i druhý korpus a necháme vychladnout.
  2. V míse rozmícháme zakysanku s mlékem, přidáme instantní šlehačku a všechno vyšleháme ručním elektrickým šlehačem.
  3. Není třeba přidávat cukr, šlehačka je už oslazená. Trochu směsi si odložíme stranou na pomazání vršku, část natřeme na korpus, zamačkáme do ní ovoce a potřeme druhou polovinou šlehačky, přiklopíme druhým korpusem, potřeme odloženým zbytkem šlehačky, posypeme strouhaným kokosem a dáme zatuhnout do lednice.
  4. Samozřejmě lze do náplně použít klasickou smetanu ke šlehání a ztužovač, pak je ale nutno přidat moučkový cukr dle chuti.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář