Lehký kuřecí salát se zálivkou ze zakysané smetany a dijonské hořčice

Lehký salát se zálivkou ze zakysané smetany a dijonské hořčice. Přesto, že tato kombinace je velmi netradiční, chutná dokonale. A v těchto vedrech je určitě lepší sníst salát než nějaké smažené jídlo, které zatíží organismus na celé odpoledne. Samozřejmě do salátu můžete přidat i jinou zeleninu, každý podle své chutě.

Přidal:admin, 3.8.2017
Kategorie: Saláty, Hlavní jídla
Lehký kuřecí salát se zálivkou ze zakysané smetany a dijonské hořčice

Suroviny

200 gfazole v konzervě
1 ksokurka
70 gtvrdý sýr
plechovkakukuřice
1 PLolivový olej
3 PLzakysaná smetana
1 PLdijonské hořčice
pár kapekcitronová šťáva
200 gkuřecí prsa
krajícchleba
podle chutisůl a pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi dozlatova. Dáme bokem vychladnout.
  2. Ve velké misce smícháme omyté fazole, kukuřici, nakrájenou okurku, na kostičky nakrájený tvrdý sýr. Přidáme studené maso a promícháme.
  3. Připravíme dresink. Zakysanou smetanu utřeme s dijonskou hořčicí, přidáme pár kapek citrónové šťávy a lžíci olivového oleje.
  4. Zalijeme salát, přidáme ještě krutony z chleba (chléb na suché pánvi osmahneme dozlatova),  sůl a pepř a podáváme.

Zdroj: Vk