Líné lasagne - cuketová dobrota

Chutná rychlá večeře. Obohaťte lasagne o cuketu a uvidíte, jakou chutnou večeři připravíte. Nebíčko v tlamičce.

Přidal:admin, 16.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Líné lasagne - cuketová dobrota

Suroviny

500 gmleté maso
2 kscibule
1 bal.rajčatové pyré
200 gtěstovina - dle vlastního výběru
3 ksmenší cuketa
150 gsýr
1 ksvejce
250 mlmléko
1 ksrajče
sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

  1. Dáme vařit těstovinu - klasicky do osolené vody. Uvaříme ji al dente.
  2. Na rozpáleném oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Když je maso zataženo, přidáme rajčatové pyré, nasekanou petrželkou, sůl a pepř. Krátce restujeme.
  3. Cuketu omyjeme a nakrájíme na 1 cm kolečka. Cuketu na suché pánvi z obou stran opečeme a vyjmeme.
  4. Připravíme si formu na pečení. Dno vymažeme máslem.
  5. Ještě horké těstoviny smícháme s polovinou nastrouhaného sýra a navrstvíme je do formy. Na těstoviny navrstvíme masovou směs. Poklademe na kolečka nakrájenou a osmaženou cuketu.
  6. Vajíčko utřeme s mlékem a toutou mléčnou směsí zalijeme naplněný pekáč.
  7. Vrch posypeme druhou polovinou sýra, poklademe na plátky nakrájená rajčata, které opepříme a osolíme a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 35 minut.

Zdroj: Vk