NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Linecké cukroví Linecká patrová srdíčka s mascarpone krémem a ovocem
Linecká patrová srdíčka s mascarpone krémem a ovocem
Recept Linecká patrová srdíčka s mascarpone krémem a ovocem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   23.6.2018

Linecká patrová srdíčka s mascarpone krémem a ovocem

Tak dnes trochu slavnostnější. Patrová srdíčka s masarpone krémem. Tento krém je dokonalý a je velmi jednoduchý na přípravu. Dělávám ho i do dortů. S ovocem je to dokonalá kombinace jak připravit luxusní zákusek, který bude na 100% chutnat každému. Nemusíte šlehat pudink s máslem, zbytečně těžké krémy pouze zaplní žaludek. Autor: Marta

Suroviny

Těsto:

750 g
hladká mouka
250 g
moučkový cukr
500 g
másla
2 ks
žloutky
1 lžička
soda bikarbona
1 lžička
prášek do pečiva

Náplň:

750 g
mascarpone
500 ml
šlehačka
2 ks
vanilkový cukr
2 ks
ztužovač
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vše spolu spracujeme, vyválíme a vykrajujeme srdíčka. Peču na pečícím papíře na 180 stupňů asi 7 minut - nepečte příliš dlouho, abyste těsto zbytečně nevysušily.
  2. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem, před došľahaním přidáme ztužovač, nakonec zašleháme mascarpone.
  3. Na spodní srdíčko doprostřed dáme džem, krém, srdíčko a už jen nastříkam krém cukrářským sáčkem.
  4. Ozdobíme ovocem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář